donderdag 9 april 2015

Sunny Pants...

af en toe zie ik op verschillende facebook naaigroepjes allerlei vrouwen twijfelen of ze wel een sunny pants voor zichzelf zouden maken, en indien ja, hoe ze dit dan zouden combineren of in welke stof ze deze best maken EN of ze hierin niet te dik zouden tonen... vaak vragen ze raad of foto's aan anderen. voor hen dus een beetje deze blogpost :-)

hoewel ik vorige zomer ook al een sunny pants maakte (zowel voor mezelf als mijn schoonzus - in dit stofje trouwens), zette ik deze toch niet op de blog. ik twijfel altijd om over mezelf te bloggen... uit onzekerheid? misschien dezelfde onzekerheid waardoor anderen twijfelen of hun lichaam wel geschikt is voor de sunny pants... 'iedereen is anders' herinnert julia mij 12x per dag, en zo is het eigenlijk wel, dik of dun, klein of groot, krullen of steil haar, whatever...

ik ben niet echt volslank maar toch echt wel 'plus size' zoals ze het in de media zo mooi verwoorden... yip, maat 42 (of soms zelfs 44) hier zo... ik heb wel het geluk dat ik overal in proportie ben :-)
ik ben er zeker niet altijd tevreden mee (vroeger, voor mijn zwangerschappen had ik trouwens maatje 38), maar ik probeer wel om het min of meer te aanvaarden. ook al omdat ik er de energie en de goesting niet meer voor heb om mezelf constant vanalles te ontzeggen... ik ben geen 18 meer... en nu zijn er andere dingen belangrijk in mijn leven. dus hoewel ik soms wel onzeker voor de spiegel sta, durf ik toch wel zeggen dat dit zeker niet mijn geluk bepaalt zoals dat in mijn tiener- en twintiger jaren wel het geval was. en koning langwimper vindt me nog steeds sexy, dus... ;-)

tip voor de volslanke/ mollige/ plus size vrouw: like the facebook pagina's van deze prachtige vrouwen, de belgische Stephanie Van den Bergh en ook Candice Huffine zijn mijn favorieten. telkens je een foto van hen zal zien, besef je dat elke vrouw kan stralen als ze dat maar wil... (ik ben natuurlijk ook niet zo naïef en weet wel dat hier ideaal licht, photoshop en make up/ hair styling mee gemoeid is, maar toch de moeite waard voor mij om af en toe naar te kijken, gewoon omdat het mooie vrouwen zijn - style has no size...)

als ik wat meer tijd heb om ook voor mezelf te naaien, beloof ik dat ik mijn best doe om er hier ook over te bloggen... :-)


patroon: sunny pants (maat 42) uit LMV
stof: atelier brunette van bij de immer sympathieke wendy van petite couture


14 opmerkingen:

 1. Wauw jij en je Sunny Pants mogen er zijn.Ik heb ze ook al enkele keren gemaakt.En zelf sta ik ook niet graag op de foto,misschien inderdaad ook iets vaker mijn eigen creaties aandoen,foto maken en op mijn blogje zetten ipv van de kleren aan een kapstok te presenteren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! Je straalt in je sunny pants!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supermooi en heerlijk bij dit weertje ! (en ja, ik pleit schuldig, ik postte mezelf ook nog nooit met mijn sunny pants)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh heel erg mooi :) ik ben fan! je staat er erg goed mee en in dat stofje is het echt top top top :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh kijk, we hebben dezelfde maat! Sta me toe eens keihard te lachen met het hele plussize gedoe... ik zie een prachtige vrouw, neh. Die Sunny pants staat je mooi, vind ik. En ik kan 'meer naaien voor jezelf' alleen maar toejuichen, dus ik stuur je met plezier een pakketje tijd op :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie schoenen ! Die opmerking wil niet zeggen dat ik jouw Sunny Pants niet geweldig vind, want dat is de broek wel degelijk ... Hier identiek dezelfde maten, al heb ik nooit in een 38 gepast! Spijtig genoeg ben ik niet gezegend met de lange benen van die modellen, anders ging ik ook wel eens in ondergoed op de foto, gewoon voor mezelf ... Er is een een facebookpagina van een visagiste (haar naam ontsnapt me), die nu al voor de tweede keer poseerde in de Nina (bijlage Nieuwsblad) in de badmode van Prima Donna ! Schitterende foto's ... De jaloezie op 'zero-size' vriendinnen, die zich probleemloos in Liu Jo en aanverwante delicate stukken kunnen stoppen, is er minder op geworden met de jaren (die hebben precies veel meer rimpels en verouderen sneller, volgens mijn man), maar ik heb wel schrik voor de 20 komende jaren, aangezien het gevecht met de weegschaal er niet gemakkelijker op wordt ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toffe broek, ze past je perfect! Oh ja, ik heb ook 2 sunny pants, unblogged, maar toen blogde ik ook nog niet ;-) Ik aarzel ook altijd een beetje om foto's van mezelf te posten, maar die van onze kinderen zetten we er ook gewoon op hé, dus nu doe ik ook gewoon mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geslaagde sunny pants. En maat 42 is volgens mij nog geen plus size ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ha! Prachtpost! Laten we gewoon onszelf wat liever zien in al onze maten :) Ik heb ook geen maat 38, enkel ingepast op weg naar maat 40-42 trouwens :) En ja soms, als ik een type kledingstuk graag zie denk ik: jammer dat ik nu niet wat slanker, groter,... ben zodat dat me mooi zou staan. maar hé, ik pas dan wel beter in andere stijlen :) En zo is er altijd wel iets bij iedereen ze :)
  Maar jij, je ziet er top uit! Knappe dame! Zeker en vast!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel mooie sunny pants!
  En knap geschreven, je blogpost.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo mooi!! En leuk gecombineerd! Ik was ook al een tijdje aan het twijfelen of het wel zou passen bij mijn figuur, maar ik ga het toch eens moeten proberen! Met die viscose krijg je ook onmiddellijk een iets stijlvoller effect vind ik. Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel mooi, ik ben blij om eens sunny pants te zien die groter is dan een 36 of 38 (hier 42 of 44, soms zelfs 46 aan de heupen, ik kom dus zeker in aanmerking als 'plusmodel')!

  BeantwoordenVerwijderen