woensdag 18 juni 2014

Queen Elsa...

<3 frozen!!!

echt ongelooflijk mooi! ben er zelf gek op... de mooie snoetjes van de personages, de liedjes, het verhaal, alles gewoon...

julia kijkt er dan ook constant naar van zodra het mag. filmpjes op youtube, dvd, make up tutorials van elsa etc... ze is echt bezeten!

voor de poppen van elsa en anna staan we al een tijdje op de wachtlijst, dus ik hoop dat die nu snel binnen komen.

alleen een kleed wou ze nog, want ja, zo was het toch niet helemaal echt he als ze de liedjes meezong...

ik dus zonder teveel nadenken naar mijn vriend in de strik in ledeberg. hhmmm, wat was hij weer vrolijk! ik wou er zo snel mogelijk buiten en had eigenlijk nog niet goed nagedacht hoe het kleed er moest uitzien. ik nam dus wat vanalles mee van kitscherige bling bling stoffen in blauw en wit.

ook weer zonder teveel nadenken begon ik snel te knippen in de stof en stak het boeltje heel rap in elkaar met mijn overlock. op een uur of zo was ik klaar... (het slordige resultaat is er dan ook naar.... ahumm, maar goed dat zal ons julia nu nog wel niet merken)

toen het klaar was zei mevrouw doodleuk dat ik verkeerd was: "koningin elsa heeft wel geen blauwe cape he mama, dat is een witte met sneeuwvlokken erop"
ggrrrrmbbblll... ik moest dus wéér naar meneer strik want ik had niet meer genoeg bling bling wit voor een cape en al zeker niet met sneeuwvlokken erop.

vandaag weer terug naar mijn vriend geweest (nog steeds even vrolijk als altijd daar!) en oh ja, vond ik daar toch wel niet de ideale stof zeker: witte doorzichtige brol stof met zilveren ster-sneeuwvlokken! jeuujjj!

ook toen weer direct zonder nadenken te snel aan het kleed gezet (zonder te kijken naar de echte elsa) en ook dat was weer verkeerd: de cape stond er te laag aan en julia weer miscontent...  (die koninginnen zijn toch precies nog veeleisender dan die prinsessen he?)
de witte cape moest eigenlijk vast hangen aan het stuk op de rug tussen waar het wit eindigt en waar het blauw begint... maar ik heb haar gezegd dat dat er nu niet meer af kon! :-)

anyway, ze was er toch echt heeeel erg blij mee! denk dat ze nog nooit zo blij was met iets wat ik voor haar naaide, ook al was 1) de stof brol 2) de afwerking lousy 3) het patroon niet echt dat.

ik voorzie nu al dat het ding niet lang zal meegaan, want het wordt hier constant gedragen, maar ik heb haar beloofd dat ik dan een nieuw zal maken en dit keer wel doordacht en wel netjes afgewerkt!!

haar zijdelingse vlecht maakt het helemaal echt, zeker nu ze wittere stukjes in haar haar heeft van de zon. ("kijk mama, de zon wil ook dat ik echt elsa word he")
nu is ze meer dan ooit gemotiveerd om haar haar nog te laten groeien...


zalig om haar te zien genieten in haar kleed, ze steelt mijn hart telkens weer als ik haar zie dansen en zingen... mijn koningin...6 opmerkingen:

 1. Hier ben ik toch stiekem een beetje blij dat de frozen gekte aan het wegebben is. Enkel de jongste blijft vasthouden aan haar "ice powers" ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oeps, die van mij hebben de film nog nie gezien .. Ligt in mijn kast als kado voor het 'goede rapport' ! Ik mag me dus aan iets verwachten :-) Leuk kleedje, alleen al voor de sleep zou ik zelf zo'n kleed willen !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zagen de film nog niet! Moet ik dringend eens veranderen :D
  Wat is jouw meid een mooie Elsa!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat mag ik hier niet laten zien of ik moet voor iedereen zo eentje maken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zalig! Ik vind dat ook een super mooie film.

  BeantwoordenVerwijderen