donderdag 3 april 2014

Julia sweater...

voor julia een julia sweater natuurlijk...

 

stof: dunne tricot met poezen fotoprint van cas en nina

patroon: julia sweater van compagnie m

mijn stofje was een dunne t-shirt tricot en daardoor misschien minder geschikt voor dit patroon. de afboording in boordstof valt hierdoor nogal zwaar door.

het eindresultaat vond ik niet zo waw als in mijn hoofd... hoofdzakelijk mijn eigen schuld omwille van de stofkeuze denk ik...

de kraag paste bij mij ook niet aan de halslijn, veel te kort. misschien alweer mijn eigen schuld omdat ik dezelfde tricot gebruikte ipv boordstof als kraag en dit dus minder kon mee rekken?

ik maakte er eigenlijk nog eentje in een prachtige glitterstof, maar ook erg dun (later...) en dus zelfde resultaat.

ik maakte voor julia maat 5 jaar en hoewel ik haar (voor de eerste keer) opgemeten heb, valt het nogal groot uit.

bij de tailleband maakte ik ook de fout deze maar 1x uit te knippen ipv 2x en toen mijn boordstof op bleek moest ik deze dus in de helft doorknippen waardoor het effect minder mooi wordt. de brede tailleband vind ik wel een leuk effect anders.

anyway, ik maak het zeker en vast nog es opnieuw in een dikkere tricot of sweater stof en ook de andere opties van het patroontje zal ik eens proberen, want de knopen op de mouw of de schouderlusjes zijn wel leuke details. ik heb er zelfs al een geschikt stofje voor klaar gelegd!


misschien is het patroontje dat in het nieuwe boek "Remi & Cosette" van vriendin valerie staat wel meer iets voor mij en mijn dunne stofjes. toeval wil dat in haar boek een gelijkaardig patroontje staat, te maken in niet rekbare stof en ook als tuniek draagbaar... benieuwd!!

ik hoop dat ik hier binnenkort alvast een paar mooie dingen kan tonen uit haar boek. valerie is er in alle stilte een jaar mee bezig geweest en begin mei is het eindelijk zover! ik ben zooo trots op haar...

het boek vol prachtige jongens- en meisjespatronen zal afgewisseld worden met leuke en makkelijke knutselprojectjes.

valerie is niet de eerste de beste doe-het-zelver of autodidact, ze geeft ook workshops naaien en knutselen, voor zowel kinderen, jongeren en volwassen.

de proefdruk is net klaar en de sneak preview is waw! ook de foto's en de vormgeving zijn helemaal valerie en doen wat japans aan.

can't wait...

 

hier alvast een glimp uit het boek, patroon "i am a bat" (zalige naam toch?) - stof van le chien vert, soort synthetische zijde achtige stof

 

voorstelling van Remi & Cosette op 10 mei met een heuse party en op 13 mei in de boekhandel.

volg valerie en de release van haar boek via haar blog en facebookpagina.

spread the news!

 

4 opmerkingen:

 1. zie ze poseren die kleine kapoen, zo leuk met die poezen :-)
  dat boek hou ik in de gaten want ik las jongenspatronen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gij hebt gewoon al even mogen genieten van al dat moois dat ons te wachten staat ! Gelukzak !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey, ik heb je genomineerd voor de liebster award.

  BeantwoordenVerwijderen