maandag 29 oktober 2012

Winterjasje...

nu het wat kouder wordt, moest ik eens werk maken van ons julia haar winterjas... nochtans kriebelde het wel héél erg om eerst iets uit dit fantastische boek te maken (wat ik hier zaterdag snel gaan kopen ben!)... eventjes nog getwijfeld over de mooie cape die in het boek staat, maar dan toch maar wijselijk besloten (lees: overhaald door manlief die zijn dochter wat warmer aangekleed wou zien) om een echte winterjas te maken.

de jas is gevoerd met flannel en als tussenstof voor de warmte nog een laagje fleece. de mouwen voerde ik enkel met gladde voeringstof omdat dat gewoon beter schuift en anders de mouwen te smal zouden worden door al die dikke stof.
de stolplooi achteraan in het jasje liet ik weg en maakte het jasje daar wat smaller. ook voegde ik paspel toe aan het uiteinde van de mouwen.
het geheel stikte ik nog eens door op 1 cm van de rand.
het jasje had ik misschien wel beter nog wat verlengd zodat haar kleedjes er niet van onder piepen...

nana breide een mooie muts (patroon the piper cloche van hier) - die julia zalig staat vind ik zelf- , met dito col sjaal en ze ging op zoek naar dezelfde kleur bordeaux rode paspel, gevonden in de stoffenkamer natuurlijk.

nana breide ook nog een andere muts (zelf uitgevonden patroon, met een prachtige steek) in okergeel (een kleur die ook in de stof van de jas voorkomt) - met bijhorende beenverwarmers en een mooie pull, allemaal in diezelfde steek.

julia draagt erg graag mutsen (oef!) en mamie heeft ook reeds een col sjaal gebreid en ze heeft al een patroontje liggen voor een bijhorende muts. nu is ze nog bezig aan een giletje voor julia...
onze poppemie heeft geluk met haar lieve oma's!!

patroon jasje: dear my kids
stof: buitenstof van "de strik" in ledeberg, voeringstof van het stoffenspektakel, vosjesstof in flannel van een winkel op etsy











14 opmerkingen:

  1. Leuk!!
    De foto's met mutsen zijn zo schattig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo mooi ! Raar, maar dat is nu eens iets waar ik mij precies niet durf aan wagen, aan een jas ;-) En als ik zie hoe jij zo'n mooie jasjes tevoorschijn kunt toveren, wauw ! En zoveel passende mutsjes en sjaaltjes, Julia zal gewoon iedere keer precies een ander outfit aanhebben !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. maar allez jo!! als er iemand is die dat kan, dan ben jij het wel he! zo'n perfecte stikster dat jij bent, altijd alles piekfijn afgewerkt tot in de details... gewoon doen!

      Verwijderen
    2. Fantastisch! En zo die kleine Julia lijken op jou en die flinke Leon op Fiel. Mooi verdeeld!

      Verwijderen
  3. Ik heb ook faalangst voor jassen en waarschijnlijk terecht want deze namiddag weer enorm zitten klooien om een simpele tailleband aan een klokrokje te naaien...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een kind dat graag mutsen draagt? Daar zullen de toekomstige kleuterjuffen blij mee zijn!
    En zo'n schoon jasje! Die voering <3

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Supermooi jasje en wat een schattige dochter!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel mooi... ik wil zelfs een jas in dat stofje met een andere voering:)
    leuke foto's van een lief meisje!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. heel mooi! ik heb het patroontje ook...maar voor mijn meisjes valt het zo breed. Misschien moet ik het wat aanpassen.
    En het mutsje erbij is kei mooi!
    Proficiat

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heel erg schattig!! En mooi gemaakt, echt geslaagd. Je had ferm gelijk om de stolpplooi achteraan weg te laten. Ik maakte het jasje volgens oorspronkelijk model en vond het idd wat breed.

    BeantwoordenVerwijderen