zondag 8 mei 2011

"wanneer maak je nu eindelijk eens iets voor mij?"


al maanden vraagt manlief wanneer ik nu eindelijk eens iets voor hem ga maken... eerst had ik beloofd een sjaal of een muts te breien, maar toen werd het warmer buiten en had ik nog steeds niets voor hem gebreid... ai ai ai... 6 mei was zijn verjaardag en dus het ideale moment om een hemd voor hem te maken! het werd het model 'jakob' van burdastyle. het stofje komt van hier. ik heb nog voldoende stof over voor een hemdje voor leon. zo vader zo zoon dus...
nog voor zijn verjaardag kreeg hij ook een tafelbbq van weber, dat paste wel bij zijn hemd vond ik...


12 opmerkingen:

 1. Fantastisch mooi, zowel het hemd als de BBQ, dat groen is mijn lievelingskleur.
  Gefeliciteerd aan de jarige en voor jou een fijne moederdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi!!! Ik heb 't patroon ondertussen ook geprint en geknipt. De stof ligt klaar. Heb jij aanpassingen gedaan aan 't model/ de maat?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @marina: bedankt!
  @an: ik heb dus zoals je ziet korte mouwen gemaakt (patroon heeft lange mouwen of zonder mouwen). ik heb de mouw ingekort daar op de lijn van het patroon waar vermeld staat dat je daar kan inkorten of verlengen. de kraag zou ik de volgende keer missch iets kleiner maken, want die is gigantisch! wel mooi dat ze groot en puntig is, maar missch wel iets té.(daarenboven had ik nt gezien dat daar de naadwaarde al inbegrepen zat, dus nog een groter resultaat). missch de volgende keer ook de schouders 2cm of zo innemen, zie dat nt zo graag als dat een beetje afhangt, maar ja, vr zo'n casual zomerhemd kan dat nu wel gn kwaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap! Lijkt mij niet simpel! En past inderdaad perfekt bij de tafel BBQ!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat staat hier ook al lang op mijn lijstje, zo'n mannenhemd.
  Megaschoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Héééél mooi! Ik ben een hemdjesleek, dus ik ben van plan om eerst het patroontje van het hemdje van Oliver + S voor onze kleine jongens eens te volgen, kwestie dat het allemaal van naaldje tot draadje wordt uitgelegd. Er ligt hier al retro-bloemenstof klaar, nu nog de tijd vinden...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie combinatie van stof + patroon! Knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo wijs! Ik aanhoor ook al maanden gezaag waarom ik niet eens iets voor hem maak. Zou ik dat patroon eens mogen lenen/overtekenen? Want het ziet er wijs uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super! Alleen al dat je man vraagt om iets voor hem te maken ...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. prachtig hemd, zo'n hemd lijkt me een hele uitdaging...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb die stof in het oranje! Supermooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen