maandag 21 september 2015

Sunday Picnic Dress...

zowel het patroon als de stof lagen hier al lang klaar voor een jurkje voor deze zomer... helaas is het er toen niet meer van gekomen... dan maar voor de herfst dacht ik, met 3/4 mouwen.  maar alweer helaas: stof tekort... nood gedwongen is het dan maar een jurkje zonder mouwen geworden.
maar eigenlijk is het patroon niet echt geschikt voor de herfst/winter, ook al maak je het met lange mouwen. de V-hals is zo diep uitgesneden dat je er wel een t-shirtje of sous pulleke moet onder dragen... hier gewoon haar onderhemdje.

ik maakte maat 6 jaar, en ja hoor, alweer helaas: veel te groot, althans het bovenstukje toch. het rokje is wel redelijk ok van maat. met een sous pulleke eronder zal het misschien minder opvallen dat het wat gaapt onder haar armen, maar voor de zekerheid maakte ik de rok toch niet te kort zodat julia het uiteindelijk toch nog wel kan dragen in de zomer, volgende zomer dan dus.

de zakjes voerde ik met het metallic stofje van de kraag en liet de voering er wat uitpiepen en stikte dat dan door. zo lijkt het alsof er een paspelbandje aan het zakje zit.

ook de bernadette gilet breide ik zelf, in mohair wol en glitterwol, julia koos de kleuren :-)
een super snel en eenvoudig breiwerkje, precies zoals ik het graag heb als 'lui wijf' ipv ijverig wijf.
de boord is met naald 10 gebreid en de gilet zelf met naald 12. er ligt hier nog blauwe wol klaar en ook nog zwarte, dus er komen er nog 2 aan voor julia.. deze is eigenlijk wel wat te klein voor julia, want normaalgezien wordt de bernadette wat meer oversized gedragen.
voor mezelf maakte ik er ook eentje in het zwart en ook nog een blauwe.

het patroon kreeg ik in een wolwinkel in heist waar ik ook al mijn wol kocht, dankzij lieve vriendin sofie... het patroon voor kindjes paste ik zelf aan.
voor wie wil, kan ik het 'patroon' hier wel eens neerschrijven...

haar: styling by julia (of wat je styling noemt natuurlijk)
stof jurkje: vogeltjes van liesellove (proficiat lies met baptiste!!), soort linnen/katoen metallic beige/ goud van mondepot
patroon van sewpony: sunday picnic dress
knopen uit mijn knoppenvoorraad
wol: ile d'art in heist
laarsjes: raaf & vos


9 opmerkingen:

 1. wat een prinses :D Erg mooi stofje! En ik vind dat het goed meevalt hoor, dat gapen, valt niet zo op. Ik zou je ook heeeeeeeel dankbaar zijn moest je dat patroon eens willen neerschrijven, voor kindjes en grote mensen, want ik ben op zoek naar een patroon dat ik snap :D Ik ben maar een kwakkelende breister :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. geef je me eens jouw emailadres dan mail ik je het patroontje door dat ik ooit eens gevonden heb op tinternet :-)

   Verwijderen
 2. Heel mooi Bernadetje! en nu jij op de foto?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook zoooo jaloers op dat bernadetje! Zou heel gelukkig zijn met een patroon voor mijn mini-me's :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeer mooi .... lieve zoet !!!! Oei oei .... nu heb je nana voor het breien niet meer nodig ..... ja want die gilet is ook super mooi ....xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ondanks alle strubbelingen die je gehad hebt vind ik het een héél mooi jurkje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Coole foto's! Een heus fotomodel in wording, jullie Julia!
  Toffe combinatie, en met een warme trui erboven kan ze het jurkje waarschijnlijk nog meerdere weken zo dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke foto's van Julia <3 en heel mooi jurkje! Love the mini Bernadette :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je dochter had er duidelijk zin in ! (en oh wee, wat ben ik weer zoooo hopeloos achter. Ik vroeg me al af wat dat "bernadette-gedoe" toch was in blogland, heb ik het nu dus pas door !)

  BeantwoordenVerwijderen