zaterdag 4 juli 2015

The Azur Swimsuit...

dikwijls naai ik bij mooi weer buiten (met dank aan manlief die altijd alles voor me klaar zet, inclusief ventilator en vandaag zelfs bloemen erbij - sweetie pie), terwijl de kindjes buiten spelen en af en toe komen vragen wanneer het klaar is... super tof vind ik dat! voor mij is dat echt vakantie en genieten... ik ga eigenlijk helemaal niet graag op reis, ik heb thuis alles wat ik wil en nodig heb en als de zon dan nog schijnt is het helemaal ideaal... ik heb graag mijn eigen stek in mijn vertrouwde omgeving en ben een echte huismus, dus wie weet hebben we ooit nog een huisje in het buitenland en dan vind ik het misschien wel fijn om op reis te gaan...

één van de leukste dingen om te naaien vind ik zwemkledij: eenvoudig, snel klaar en dus direct resultaat. ideaal om met deze temperatuur te maken! en met mijn coverlock die ik enkele maanden geleden kocht, gaat het naaien van de spandex stof nog veel makkelijker. ik zet alles in elkaar met de overlock en daarna omzomen met de coverlock, echt een makkie! eindelijk geen gesukkel meer met die tweelingnaalden en een piekfijne afwerking.

ondertussen hebben julia en leon wel al zwemkledij met hopen, maar goed, ik blijf er toch maken. zij vinden het zelf ook super leuk om te dragen en de stofjes te kiezen en zo hebben we er altijd wel wat extra liggen voor als er vriendjes komen zwemmen :-)

deze keer probeerde ik een nieuw patroon uit van de bekende blogster petit à petit and family, the azur swimsuit. ik maakte voor julia 6 jaar en die zit perfect, ware het niet dat onze jongedame haar halter lint niet hoog genoeg wil optrekken want ze vindt dat dat knelt en spant :-)
doordat ze het niet hoog genoeg optrekt zakt het badpakje wat uit aan de zijkanten en lijkt het alsof het daar veel te groot is, maar eigenlijk is dat dus niet zo. helaas wou ze ook voor de foto's haar halter niet aanspannen...

normaal gezien is dit een volledig omkeerbaar badpakje, maar ik maakte het als gewoon badpakje want ik ben niet zo voor die "omkeerbaarheid". misschien dat ik het toch ooit wel nog eens zo maak zoals het bedoeld is want dat zorgt natuurlijk ook wel voor een veel mooiere afwerking.

het patroontje is ideaal voor wie houdt van color blocking, maar ik hield het bij 1 stofje (enkel de achterkant van het lint deed ik in het lichtroze). er zijn ook veel leuke varianten op hetzelfde badpakje beschikbaar in het patroontje.

stofje vorig jaar gekocht bij the fabric fairy.
ik kocht vorige week ook spandex online in UK via sabine, de dame achter het nieuwe patroon merk pixel paterns. ik bestelde zelfs pied de poule zwemstof!

vandaag ook nog een zwemshortje voor leon gemaakt en julia wil nu ook nog een bikini in die zelfde stof als haar broer... to be continued dus!9 opmerkingen:

 1. Met deze temperaturen en een zwembad binnen naaibereik heeft niemand toch verre vakantiebestemmingen nodig? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat schattig! Een super mooi stofje ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Who needs een vakantiebestemming anyway! Hier ook een huismus. Jaloers op je zwembad!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Who needs een vakantiebestemming anyway! Hier ook een huismus. Jaloers op je zwembad!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Who needs een vakantiebestemming anyway! Hier ook een huismus. Jaloers op je zwembad!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. in jouw tuin kom ik graag op vakantie :D Wat een mooi badpakje ook! echt super!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh deze is ook al zo mooi
  Je doet mij zin krijgen om zwemgerief te naaien :-)

  BeantwoordenVerwijderen