woensdag 11 februari 2015

SS2015...

eerste jurkje voor de lente/zomer van 2015...

maar helaas te klein, vooral op haar buik. ze kan er amper in - en wil het ook nooit meer aandoen zegt ze ;-) - en doordat het overal zo strak zit, kan ze amper ademen en komt het patroon natuurlijk ook niet tot zijn recht...

basispatroon uit SVDZ2 met de gerende rok: maat 7 jaar!! (julia is net 4 jaar geworden), ik nam de maat speciaal zo groot omdat ik nog wist van SVDZ1 dat de maatjes daar ook zo klein uitvallen... (griet heeft natuurlijk wel erg fijne meisjes)

ik paste het bovenstukje aan volgens een patroon uit het boek remi & cosette van valerie. hier maakte ik het al eens als bloesje. in het midden zit er een omgekeerde stolpplooi.
door de ruitjes in de stofje is de plooi eigenlijk amper zichtbaar... tssss...

valerie is ook bezig aan een nieuw boek, gericht op tieners. vol kei hippe en draagbare patronen voor jongens en meisjes. hou haar blog en facebook dus maar in de gaten... het komt uit in mei.

het stofje is nog van uit het winkeltje uit anzegem.

groene schoentjes van herdwick, ooit gekocht in de solden voor leon, maar nooit gedragen en dus nu goed voor julia...

en ja, julia haar haar is geknipt... helaas helaas helaas... er is zo'n 25cm af! het was echt niet meer te doen om het te kammen, elke dag gehuil en getier... ze is veel contenter nu en dat is wat telt... als ze wat ouder is, kan ze het weer laten groeien als ze dat zelf wil... tot dan zal ik het wel blijven missen...
6 opmerkingen:

 1. Een mooitje nochtans! Ik wil er binnenkort ook eentje maken uit SVDHZ2, best eerst goed nameten, dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh oh wat een pareltje en helemaal af met die schoenen. Echt geen mogelijkheid om in de zijnaden nog wat te verwijden? Of de stolplooi versmallen ? Missch kan ik je als tip geven om in de zijnaden 2 cm naad te voorzien, dan heb je altijd wat speling.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gek, hier valt het tweede boek op maat - en ik heb nochtans geen smalle kinderen. Maar balen, als je een plezant stofje gebruikt en ze kan er niet in :(.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook met haar kortere haren ziet Julia er snoezig uit hoor.
  Een nieuwe jurk maken he Lies en omzomen met uw nieuwe vriendin! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hier valt het 2e boek ook perfect op maat eigenlijk. Misschien kan je het bovenstuk niet zo gecentreerd tekenen en rechten vanaan de oksel naar beneden? denk dat Griet dat zelfs als tip geeft in het boek.
  Jammer van de jurk wel! Mooike!

  BeantwoordenVerwijderen