maandag 21 juli 2014

AW14: start...

yes, ik ben begonnen aan de herfst/winter collectie voor julia...

ze heeft al zo oneindig veel zomerkleren hangen, dat ik het niet kon laten aan al wat donkerder gerief te beginnen. (misschien enkel nog wat zwemkledij maken voor deze zomer and that's it...)

het retro stofje is er eentje van hier. ik vind het echt prachtig en de perfecte kleuren voor julia. met haar bruine huid staat ze erg goed met paars en oud roze en ja zelfs zwart!

het stofje valt erg soepel - wat ook nodig is bij dit patroontje (uit het boek 'remi & cosette') - maar het is echt de horror om te verwerken... echt jong, het trekt scheef en rekt zelfs een heel klein mini beetje. al een geluk dat ik een boventransportvoet heb.

ik was van plan om het kleedje te maken, maar helaas helaas: net wat stof te kort hiervoor...
plan B dan maar: enkel het bovenstuk zou julia ook wel goed staan dacht ik...

ik maakte dus enkel de bovenkant van het kleedje en veranderde er voor de rest niets aan. zelfs de elastiek onderaan om de blouse wat te laten poffen heb ik behouden.

ik vind de aangeknipte mouwen en de stolplooi in het voorpand erg leuk, simpel maar mooi. en zeker ook omdat een soepel stofje (wat dit patroon echt wel vraagt, zeker voor het kleedje) eens iets anders is dan een gewoon katoentje.
nu nog een winterse broek voor eronder (het stofje en patroontje liggen al klaar!) en schoenen van bij raaf & vos en haar eerste outfit is af...

(voor de foto's deed ik hier wat van print-mixing met haar broek, want dat was de enige die ik momenteel liggen had in dat kleurengamma, maar soit, negeer dat maar gewoon)

en oh ja, een dikke grof gebreide lange gilet in oud roze of zwart zou ik hier ook wel prachtig bij vinden! anyone? nana???

ps: herkennen jullie olaf, the happy snowman? ;-)


kussen door het raam met broer in pyjama... big love...

<3 de kleurschakeringen in haar haar! 


9 opmerkingen:

 1. Geslaagd!!! ...en ze heeft inderdaad prachtig haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi! ik zie de rest van de outfit ook al helemaal voor me :)
  super foto's ook

  BeantwoordenVerwijderen
 3. prachtig lies, perfecte stofkeuze zoals we van jou gewend zijn... <3 de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap (mooie knoop ook)! Dat wordt een prachtige outfit voor het najaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ze staat inderdaad heel goed met die kleuren. Mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel schoon! En wat een leuke Olaf zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super mooie foto's !!!! En het bloesje is natuurlijk ook leuk ..... Ik ben al op zoek naar een patroontje voor de gilet hoor .... :)

  BeantwoordenVerwijderen