zondag 11 mei 2014

8. WOW a Remi & Henri shirt...

zo snel ik kon wou ik iets uit hét boek maken... en wil ik alles uit dat boek maken...

misschien een rare keuze om eerst het hemdje te maken, maar dat was op speciaal verzoek - of eerder onder lichte druk (want: "julia haar kast hangt vol met honderd dingen die jij gemaakt hebt en dat is niet eerlijk!").

dinsdag ging ik met koning langwimper onder andere naar leuven en daar kocht ik het mooie vliegtuig stofje bij pauli. (ik kreeg een kwartier van hubbie, want eigenlijk was het zijn verjaardag en waren we onderweg naar elders...)
ik kocht er ook mooie kwaliteitsvolle lycra (voor zwemkledij). ik wacht namelijk op de release van dit patroontje... en voor leon wil ik graag eens pim maken als zwemshortje.
ik was nog nooit bij pauli geweest en was ook aangenaam verrast door de vele tricot die er lag.
soit, dit dus tussen haakjes...

ik denk dat valerie zeker aan mij dacht toen ze het boek maakte, of toch minstens aan luie en minder nauwkeurige naaisters als ik, ahumm... bij alle patronen zit namelijk de naadwaarde ook in begrepen en zeker bij een hemdje vind ik dat wel makkelijk, want ik teken nooit naadwaarde aan op het patroon en knip met de losse hand, met alle gevolgen van dien...
het was dan ook de eerste keer dat die staander direct mooi uitkwam met mijn voorpanden toen ik de kraag eraan zette. oef!

leon content... en ik ook... want dan kon ik 's avonds op de party al eens stoefen dat ik al rap iets uit het boek gemaakt had, ne... :-)
vandaar ook de kam snaps, anders was het niet af geraakt... maar toch nog altijd mooier met echte knoopjes!

<3 de grote kraag

a
7 opmerkingen:

 1. Oh, da's een schoontje! In welke maten staat het in het boek? Kan ik ergens vinden wat er verder nog in staat? (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh zo schoon ! Ik kan bijna niet meer wachten tot ik ook het boek heb, en de zoon heeft ook al een stofje gekozen voor zijn eerste hemdje à la Remi & Cosette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar Lies toch, ahzo schone! en ik die dacht dat A-S u voor was. Niets van waar dus!
  Dat vind ik wel een super prestatie, op vrijdagavond het boek in huis en zaterdag een hemdje af.
  Je hebt daar ook zo een schattig model in huis, wat zeg ik? Twee modellen, maar de dochter komt iets vaker in beeld, en van die weten we dat ze met haar donkerbruine kijkers iedereen in vervoering kan brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel schoon! En zo herkenbaar die reactie van de zoon ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk stofje ook! Ik heb net mijn eerste hemdje klaar ;-) Wel niet uit het boek. Ik vond je via de Fb pagina van Remi en Henri!

  BeantwoordenVerwijderen