donderdag 17 april 2014

Mijn naaihoekje...

dit was ik al heeeel lang geleden van plan te bloggen, maar om de één of andere reden kwam het er nooit van...

de prachtige knopenkast (eigenlijk een oude letterkast) kreeg ik van mamie en papie, dat wou ik al zolang en na lang zoeken hebben ze er een mooie gevonden.
hij zit bomvol met de allermooiste retro knoopjes... hoe meer hoe liever... die vind ik zoveel mooier als de knopen die nu nieuw gemaakt worden.

gans ons huis is onderkelderd waardoor we veel extra leefruimte creëerden.
de ruimte in de kelder waar ik mijn naaihoekje heb is eigenlijk de speelruimte van leon & julia. zo ben ik altijd dicht bij hen en zijn we samen, ook al doen we ieder ons eigen ding (leon met lego of verkleedkleren en julia met barbie of playmobil of haar poppen of puzzelen of plasticine of...)

donker is het er niet want ik kijk uit op onze 'patio' waardoor er ook veel natuurlijk licht binnenkomt, de rest van de speelkelder is ook verlicht met natuurlijk licht door een strook glas in het plafond waar onze living boven is.

<3 mijn bescheiden collectie oude kindernaaimachientjes, waar mijn schoonzus en schoonbroer telkens voor nog één extra zorgen als ze een rommelmarkt bezoeken...

ik vind het ook leuk om van alles en nog wat een grote voorraad te hebben zodat ik eender wat kan maken zonder naar de winkel te moeten lopen...
naaigaren, (overlockgaren griet ;-)), knopen, ritsen, paspel, elastiek, bias, gespen, patronen, boeken, vlieseline,... en natuurlijk veel stofjes!


altijd leuk om eens in iemands huis of naaikamer binnen te piepen, nee?

25 opmerkingen:

 1. Wij houden duidelijk van dezelfde dingen , alleen heb ik niet zo'n knappe goed verlichte ruimte zoals jij....knap EN gezellig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw! Zo een leuk plekje, en die knopen amaai daar ben ik jaloers op ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke lichte werkhoek/kamer heb je. Het ziet er ook ontzettend vrolijk en gezellig uit. En alles zo mooi in kasten overzichtelijk bij elkaar. Echt een heerlijk plekje om creatief je gang te gaan... Geniet er van... en ook de kinderen, want het is wel lekker dat zij gezellig erbij kunnen spelen.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad leuk om eens binnen te piepen. Ik heb ook graag van alles wat in huis. Ik hoop binnen enkele weken mijn (zolder)ruimte te kunnen tonen, die op dit moment wordt gevloerd...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi! Tof ingedeeld en leuk opgeborgen allemaal. Dat inspireert toch, vind ik, een mooie ruimte om in te werken. En ook: veel daglicht. Voor die keren dat je vòòr kindjesbedtijd achter je machine geraakt. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik geef het hier ronduit toe: superjaloers van dit plekje! Met 3 kids en nog geen hobby toen we bouwden hebben wij geen volwaardige ruimte op overschot. Al jaren droom ik stiekem van een verbouwing voor een hobbyloungecosycorner ;-) maar de man ziet dat helemaal niet zitten :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heeeeeeel gezellig! daar zou ik ook wel willen naaien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een luxe ! Ik naai op onze bureau ('t is te zeggen, daar is enkel plaats om naaimachine en overlock te zetten), die met een laag muurtje gescheiden wordt van de open leefruimte ... oftewel, onze livingtafel is permanent 'mijn tafel'. En tussendoor loop ik constant over en weer naar de zolder waar mijn voorraad stoffen en fournituren ligt. Voorlopig zie ik naaien op zolder absoluut niet zitten ... wegens het gebrek aan contact met de leefruimte ! (en het gebrek aan verwarming in de winter ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo een leuke plek!
  Ik heb ook het geluk om een eigen naaikamertje te hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. WAT een plek!! Dat moet zalig naaien zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wauw Lies, zalig zeg! en zo goed georganiseerd (ik had niet anders verwacht)!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. heel leuk en proper zeg: die knopen, die spoeltjes, mmmm amai

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gezellig zeg! Jaloers! Dat DMC kastje heb ik ook, en al een stuk of 10 oude naaimachientjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ok, ik ben officieel jaloers! Ik had dat plan om te doen met onze zolder, maar toen wou ik nog graag een baby en moest de zolder een kinderkamer worden. Maar ooit eh :) ofwel kom ik gewoon gezellig bij jou naaien :D

  BeantwoordenVerwijderen
 15. waar is mijn reactie? Die is ingeslikt! Ik schreef al dat je een zalig plekje hebt! En een heel fijne voorraad waar ik volgende keer op zondag om 20 uur wel eens kom speuren! Nu eerst jouw stof nog brengen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Weldra kan ik de mijne ook inrichten :) Wij hebben een jaar geleden een huis gekocht met ruimte voor een schildersatelier en een naaikamer, nu nog op zolder, maar over x jaar vermoedelijk ook op half kelderniveau.
  Schitterende kasten wel, dat zoek ik ook nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nu maakt ge mij toch lichtelijk jaloers. Schoon naaiplekje, geweldig georganiseerd en klassevol. In afwachting van mijn eigen plekje hier, palm ik gewoon ieder vrij hoekje in. Maar ooit, ga ik dat ook hebben. Eerst nog een nieuw dak en de zolder afwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gewéldig! Hier is in onze nieuwbouw een vierde kinderkamer voorzien, die eigenlijk toch te klein is als kamer - en we zitten nog maar aan 2 kids voorlopig > dussss.... mijn naaikamer! Ze staat nu nog leeg, wel behangen, maar ik doe graag ideetjes op! Ik heb ook de Ikea- vakkenkast (5X5) voorzien, hoewel ik vreesde dat ze niet praktisch genoeg was.
  Vraagjes: Berg jij je machines nooit op? Knip jij je stoffen op de bureau aan de vakkenkast?
  Ziet er super uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @camomille: nee ik berg mijn machines nooit op, zou alleen maar dubbel werk zijn om ze telkens op te bergen en dan weer uit te halen... op die plaats wordt enkel genaaid en de kindjes weten dat ze daar niet mogen spelen... kleine stukken knip ik idd aan die bureau maar grotere stukken knip ik ofwel op de grond ofwel boven aan mijn aanrecht ofwel aan de speeltafels van de kindjes (die staan ook daar in dezelfde ruimte, vol met playmobil en lego die ik dan aan de kant schuif).

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Prachtig! Ik ben echt jaloers ... ik zit hier elke keer aan de keukentafel ... ppfff ruimte

  BeantwoordenVerwijderen