woensdag 6 februari 2013

Ijskoningin...

in mijn hoofd zag het er perfect uit...
'fake mouton retourné' in prachtig licht blauw, afgewerkt met zilverdraad en zilver paspel.
helaas helaas helaas...
het patroon was absoluut niet geschikt voor de stof, en de stof... tja, de stof was gewoon helemaal niet geschikt...
de stof kwam van 'de strik' in ledeberg en voor 5euro de meter kan een mens toch niet sukkelen... ahummm... het was vreselijke stof om te verwerken en de 'mouton retourné' viel zelfs uit elkaar in 2 delen bij het knippen en in elkaar steken. dus plots had ik een stuk daim-achtige stof en een stuk schaapswol-achtige stof... echt grrrrr...
maar soit, absoluut niet perfect, maar het kon gedragen worden.
de kapmuts werd gebreid door nana, en zagen jullie al eens eerder. de groene knoop moest nog vervangen worden door een zilveren knoop, maar jullie weten wel hoe dat gaat veronderstel ik...

hier is onze ijskoningin, soms letterlijk, soms figuurlijk... en desondanks haar ferm karakter: een schatje!11 opmerkingen:

 1. Het zal wel warm zijn, dat jasje, maar wat zie ik daar? Zo'n wijs speelhuisje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @griet: het speelhuisje is helemaal foetsie door de windhoos van gisteren. we hebben hier zelf enorm veel schade gehad, echt hallucinant! stukken van het huisje en de inhoud ervan vonden we terug bij verschillende buren. misschien plaats ik later nog foto's. enkel de betonnen vloerplaat in onze tuin schiet ervan over!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. tja, er wil al eens een verschil zijn tussen de dingen in je hoofd en hoe ze dan uitdraaien hé... Het ziet er inderdaad een lekker warm jasje uit, dat wel! En van die kapmuts blijf ik fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het jasje is thans heel mooi! En inderdaad: wat een leuk huisje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja, de strik en z'n stoffen, kan soms eens meevallen en soms een tegenvallen hé ... maar euh, jullie hebben daar wat meegemaakt zeg ! Ik bekeek de beelden samen met de jongens, wat een ravage ... niet alleen in jullie achtertuin :-( Hopelijk valt het bij jullie voor de rest allemaal wat mee ?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een prachtige dochter, en die kleur staat haar wel supergoed!

  BeantwoordenVerwijderen