maandag 13 februari 2012

Coquelicot Petit Pan...

mijn mama wou graag eens een grote groepsfoto van de kleinkindjes voor in haar keuken...
als verrassing wou ik graag de kleertjes maken, allemaal iets uit hetzelfde stofje...
helaas had nichtje danielle geen zin om op de foto te staan... jammer, maar volgende keer beter dan maar. gelukkig kon tante leen bij hen thuis nog een foto nemen van danielle.

voor leon gewoon een hemdje uit een japans boekje.
ik heb al enkele hemdjes voor hem gemaakt maar toch was ik nooit echt tevreden. vooral de kraag of manchetten zorgden voor wat problemen of een slordige afwerking. ik ben dan ook maar een amateur natuurlijk...
toevallig leerde ik via via haar kennen, en dan woonde ze nog eens in mijn achtertuin zowaar en bleek ze nog eens uiterst sympathiek te zijn ook. ik heb er reeds 2x les mogen volgen, volledig op maat, ik kon kiezen wat ik precies nog wou bijleren. super! net wat ik wou, want naailes volgen via avondles is niet aan mij besteed: te traag, te langdradig, de inhoud spreekt me niet altijd aan, te schools, etc.
valerie volgde zelf jaren naailes en mode ontwerp en verkoopt zelf jongenshemdjes (en andere leuke spullen) in de mooiste kleurigste stofjes. neem zeker een kijkje in haar webshop of schrijf jezelf of je kinderen in voor 1 van haar workshops.

om verder te gaan met de coquelicot...

voor julia maakte ik het kleedje van Van Katoen en voor danielle maakte ik het Tammy rokje met een zwarte paspel.


14 opmerkingen:

 1. Mooie foto's! En de kleertjes natuurlijk ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wow, zo schoon in die Cocquelicot!
  Ik ben zot van dat hemdje! Knappe zoon btw.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kindjes in mooie kleertjes! Ik heb ook een rokje voor mijn dochter in dat stofje en ik word er nog steeds blij van :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super, die link naar je achterbuurvrouw ! Daar wil ik ook wel eens les volgen in de toekomst ! (ik keek naar de data en kan jammer genoeg niet momenteel)
  Supermooi hemdje !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, super zeg! Dat hemdje is zoooo mooi en dat kleedje ook. En dat rokje :-) Tof idee om voor de fotoshoot iedereen in hetzelfde stofje te steken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je achterbuurvrouw spookt al een ganse dag door mijn hoofd ! Heb dan toch maar zitten zoeken of er niet nog een dagje verlof van af kon en heb een mailtje gestuurd ... hopelijk lukt het nog he ! Ik wil ook zo'n mooi hemdje kunnen maken voor mijn zonen, want de laatste keer voor de echtgenoot was het toch wel serieus zwoegen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha wat grappig, tja ik heb dat ook wel als ik iets in mijn hoofd heb... het is echt de moeite! je zal er echt iets aan hebben, des te meer omdat je alles zelf kan "leiden", ze werkt echt op vraag van de 'klant'. laat je eens weten hoe je het gesteld hebt? en daarenboven is het nog eens een toffe madam ook!

   Verwijderen
  2. Joepie ! Er is nog een plaatsje vrij!

   Verwijderen
 7. oei en dan las je het mijne nog niet ;) echt schoon allemaal: de kleren, de foto's, de kinders...de plaatjes kloppen helemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het zijn echt waar hele leuke foto's geworden. Goed gezien om ze allemaal iets te maken van Petit Pan. Het hemdje vind ik super geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie bloes en wat een schitterende foto's!

  BeantwoordenVerwijderen