zondag 11 december 2011

Een bloesje voor mama op Julia's feest...

ik wou persé nog een bloesje maken voor mezelf voor op julia's verjaardagsfeest, alles moest nog rap rap rap op de laatste minuut en ik had eigenlijk zelfs geen tijd meer om het bloesje om te zomen (maar aangezien het toch in mijn rok zat, was dit geen probleem).
het patroontje kreeg ik kado van mijn lieve tante voor mijn verjaardag! het is 'jasmine' van colette patterns van bij vermiljoen. een redelijk eenvoudig patroontje, alleen maakte ik geen testversie en heb ik dus de verkeerde maat genomen (size 14, geen idee wat dit in europese maten is, ik gokte een maat 42). het is echt veel te groot, het décolleté was daardoor veel te diep en alles was te wijd en de schouders zaten ook te los, waardoor ik eigenlijk echt niet comfortabel was op het feest... maar soit, ik wou het toch persé aandoen! bij nader inzien had ik ook beter de middenvoor- en middenachternaad op de stofvouw gelegd ipv een naad te maken, want doordat er een patroon in de stof zit, loopt die niet altijd mooi gelijk over...
stof is pat garrett, gekocht bij vermiljoen op petit bazaar samen met mijn schoonzusje.
ik had ook wat stof tekort, waardoor ik niet anders kon dan de strik en de manchetten uit een andere stof te knippen, maar het stoort niet vind ik.
mijn kousen vielen net iets te fel oranje uit, maar ik heb er nog een paar andere die iets donkerder oranje zijn, ofwel gewoon zwart zou ook mooi zijn.
zeker een model om opnieuw te maken, maar dan met wat meer tijd en misschien 2 maten kleiner.


4 opmerkingen:

  1. wat een mooie blouse!! Past perfect bij de rok...Je staat er heel goed mee..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. goh ik vind dat zo losjes vallen heel mooi eigenlijk... echt een mooi contrast met de strakkere rok! en de strik en band in een ander kler maakt het ook heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen